Eduskuntavaalit 2011
Lapin vaalipiiri

Vaalipiirit:
kartta
01 Helsingin
02 Uudenmaan
03 Varsinais-Suomen
04 Satakunnan
05 Ahvenanmaan maakunnan
06 Hämeen
07 Pirkanmaan
08 Kymen
09 Etelä-Savon
10 Pohjois-Savon
11 Pohjois-Karjalan
12 Vaasan
13 Keski-Suomen
14 Oulun
15 Lapin

 

 

Tilastot:

Luvallisia ampuma-aseita Lapin vaalipiirissä: 131693 kpl ja luvanhaltijoita 55966 kpl

 

Erja Tennilä
Puolue: Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus (VP)

Vaalipiiri: Lappi
Syntymävuosi: 1963
"Sen sijaan panosten ostoon pitäisi tehdä kymmenien liuskojen byrokratia. Sillä olisi sekä työllistävä että ehkäisevä vaikutus. Tarvitseva hakija täyttää tunnollisesti lomakkeen silläkin uhalla, että virkamies sen lopulta hylkää. Kukaan ei tiettävästi ole vielä saanut kovin pahoja aikaiseksi pelkällä aseella."

-
Kerstin Tuomala
Puolue: Suomen Kommunistinen Puolue (SKP)

Vaalipiiri: Lappi
Syntymävuosi: 1947
"Pistooleja ei pidä olla yksityisillä. Metsästysaseet on eri asia."

-
Samuli Riesto
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Lappi
Syntymävuosi: 1954
"Nykyinen lainsäädäntö on erinomainen ja toimiva."
http://www.samuliriesto.suntuubi.com/

+
Arto Ahlakorpi
Puolue: Suomen Kommunistinen Puolue (SKP)

Vaalipiiri: Lappi
Syntymävuosi: 1945
"Käsiaseet tulisi turhina kieltää."

-
Kari Härö
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Lapin
Syntymävuosi: 1955
"Uusi aselaki muuttuu jonkin verran kireämmäksi joka on mielestäni turhaa. Nykyinen aselaki on riittävän tiukka. Aselain kiristämisellä ei yleistä turvallisuustasoa paranneta."
http://www.kariharo.fi/

+
Heikki Autto
Puolue: Kansallinen Kokoomus

Vaalipiiri: Lapin
Syntymävuosi: 1984
"Aselaki sisältää monia epäkohtia, eikä kakkosvaihetta tulisikaan tässä vaiheessa lähteä ollenkaan viemään eteenpäin. Ampuma-aseiden yksityisomistus on tärkeä perusoikeus, joka on sidoksissa vahvasti mm. metsästysoikeuteen jne."
http://www.heikkiautto.fi/

+
Juha-Petteri Pasma
Puolue: Vasemmistoliitto (Vas.)

Vaalipiiri: Lapin
Syntymävuosi: 1989
"Uusi aselaki on mielestäni lähinnä kosmeettinen temppu. nk. ongelmaan ei ole tarkoituskaan puuttua, on vain saatava sulka hattuun. Suhtaudun ampuma-aseiden yksityisomistukseen mielestäni myönteisesti."
http://www.juhapasma.net/

+
Markus Mustajärvi
Puolue: Vasemmistoliitto (Vas.)

vaalipiiri: Lapin
Syntymävuosi: 1963
"Aselaki oli huonoiten valmisteltu lakiesitys minun kansanedustajaurani aikana. Tein lain 1. käsittelyssä kahdeksan §-muutosesitystä ja 2. käsittelyssä vielä lausumaesityksen, jolla halusin estää sen, että nuorilta peritään kaksinkertaiset
lupamaksut. Vanhalla aselailla olisi tultu aivan hyvin toimeen, jos aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohje ei olisi vienyt vikasuuntaan.
Ampuma-aseiden yksityisomistus on minulle luonnollinen asia.

Olisin säilyttänyt vanhan aselain. Se olisi ollut toimiva järjestelmä, jos sen soveltamista ei olisi pilattu aselupakäytäntöjen yhtenäistämisohjeella. Aselaki oli minun eduskuntaurani aikana huonoimmin valmisteltu laki. Siinä näkyi julkisuuden paine ja se ei koskaan ole oikea lähtökohta hyvälle lainvalmistelulle. Kouluampumistapausten vuoksi leimattiin metsästäjät ja ampumaharrastajat syyttä suotta. Laissa oli monia perustuslain vastaisia kohtia ja onneksi ne onnistuttiin oikomaan. Aselakia pitäisi lieventää ainakin siltä osin, että 18-vuotiaan ei tarvitse maksaa toiseen kertaan lupia siitä aseesta, jonka hankkii omakseen ja johon on jo rinnakkaislupa. Myös ampuma-asekouluttajajärjestelmää tulisi järkiperäistää. Nyt siitä tulee melkoinen farssi. Itse olisin pitänyt käsiaseluvan 18 vuodessa ja muun aseikärajan 15 vuodessa. Hyvää aselaissa oli parannettu tiedonsaantioikeus, mutta "lääkäripykälä" oli iso virhe."
http://www.markusmustajarvi.net/

+
Hanna Mäntylä
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Lappi
Syntymävuosi: 1975
"Lähtökohtaisesti ne syyt miksi sitä lähdettiin muuttamaan, olivat aivan käsittämättömät itselleni. Näiden erittäin traagisten kouluammuskelutapausten jälkeen sisäministeri Holmlund ryhtyi aselakia muuttamaan. Näen, että tällä aselakimuutoksella haluttiin ainoastaan pikalaastaria syvempään ongelmaan, joka ei suinkaan ollut aselaki vaan Suomessa aivan liian riittämätön mielenterveyden tuki (lapsille, nuorille ja aikuisille).

Aselain muutoksella ei ole saatu aikaan oikeastaan kuin huonoja asioita. Ainoa yksittäinen hyvä asia, joka nyt on tullut on eri rekisterien keskinäinen keskustelu (rikos – tutkinta – ase). Ylipäätään sen valmisteluvaiheessa ei ole missään vaiheessa kuultu asianmukaisesti niitä, joita se eniten koskettaa eli toisin sanoen ampuma-aseharrastajia ja metsästäjiä. Hätäpäissään ja paniikissa kyhätyt lakimuutokset osoittavat erittäin huonoa harkintakykyä ja kyvyttömyyttä nähdä ko. tragedioiden taustalla olleet oikeat syyt. Omassa perheessäni metsällä on kuljettu monessa sukupolvessa ja seuraava sukupolvi on kasvamassa. Toivon, että voimaantulleet muutokset eivät vie tältä toiminnalta uusia nuoria metsästäjiä tyystin pois. Samoin toivon ampuma-aseharrastajien suhteen. Pidän myös erittäin epäeettisenä sitä, että lääkärin tulee antaa jatkossa poliisille aseluvan hankkijaa koskevia tietoja samoin kuin sitä, että lääkärin tulee ilmoittaa jos hän katsoo jonkun olevan sopimaton pitämään hallussaan asetta. Tämä on vääränlaista vastuuttamista. Tähän ottivat myös lääkärit itse kantaa valmisteluvaiheessa, tuloksetta. Herää myös kysymys, kuinka paljon mielivaltaa tämä viranomaisissa lisää. Kokonaisuudessaan uusi laki myös lisää kustannuspaineita.

Perussuomalaiset esittivät uuden aselain äänestyksessä sen hylkäämistä ja sitä vastaan. Näin olisin myös itse toiminut."
http://www.hannamantyla.fi/
+
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  
 
 

aselaki-info

 Lue tuoreimmat kirjoitukset ja  uutiset aselaki-blogista

aselakiblogspot

 

Käyttöehdot-Copyright©

Sivustoa koskevat kommentit ja huomautukset: p o s t i @ a s e l a k i . i n f o