Eduskuntavaalit 2011
Uudenmaan vaalipiiri

Vaalipiirit:
kartta
01 Helsingin
02 Uudenmaan
03 Varsinais-Suomen
04 Satakunnan
05 Ahvenanmaan maakunnan
06 Hämeen
07 Pirkanmaan
08 Kymen
09 Etelä-Savon
10 Pohjois-Savon
11 Pohjois-Karjalan
12 Vaasan
13 Keski-Suomen
14 Oulun
15 Lapin

 

 

Tilastot:

Luvallisia ampuma-aseita Uudenmaan vaalipiirissä: 174035 kpl ja luvanhaltijoita 73960 kpl

 

Jan Erik Finskas
Puolue: Itsenäisyyspuolue (IPU)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1968
"Lainsäädäntöä tulee tarkentaa siten ettei kuka tahansa saa asetta käyttöön. Kuitenkin niin ettei se haittaa vaikka metsästystä joka on laillista toimintaa."

+
Marissa Varmavuori
Puolue: Vasemmistoliitto (Vas.)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1986
"Merkittävästi hankalampaa tulisi olla myös kantaa laitonta asetta. Ilman asianmukaista valvontaa aselain tiukentamisesta ei ole mitään hyötyä, pikemminkin päin vastoin."
http://www.varmatapaus.com/

+
Juuso Aromaa
Puolue: Vasemmistoliitto (Vas.)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1986
"En näe mitään syytä että kukaan suomalainen joka ei metsästä tai harrasta muuta ampumaurheilua, tarvitsisi omaa tuliasetta. Itsepuolustustarkoituksiin niitä ei ainakaan pidä myydä. Tosin jos aselakeja tiukennetaan liikaa, luodaan markkinoita järjestäytyneelle rikollisuudelle."
http://aromaa.vas.fi/

-
Arto Viitaniemi
Puolue: Suomen Kommunistinen Puolue (SKP)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1947
"Aseita myönnetään nykyisin liian löysin perustein."
http://artoviitaniemi.blogspot.com/

-
Armi Lindell
Puolue: Vasemmistoliitto (Vas.)

Vaalipiiri: Uusimaa
"Lääkärin ilmoitusvelvollisuus on hyvä. Pelkkien huviammuskeluaseiden omistamista ja säilytystä voisi kiristää, mutta metsästysaseiden kohdalla laki on jo "sopiva". Valvontaa pitäisi tehostaa, että aseet todella on lukollisissa paikoissa säilytyksessä."
http://www.armilindell.fi/

-
Lana Kortie
Puolue: Itsenäisyyspuolue (IPU)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1965
"On tärkeää että aseita kielletään väkivaltaan taipuvaisista ihmisistä, mutta muilla ihmisillä pitää olla oikeus puolustaa itsensä esim. kesämökillä ja pitää olla oikeus osallistua metsästykseen."
http://www.kortie.fi/

 
Reija-Riikka Stenbäck
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1971
"Pienten käsiaseiden osalta rajoittaisin enemmän."
http://www.reija-riikkastenback.net/

-
Sippo Kähmi
Puolue: Suomen Kommunistinen Puolue (SKP)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1986
"Noin aluksi tappamistarkoitukseen suunnitellut pienaseet voisi kieltää kokonaan."
http://www.spkahmi.fi/

-
Jens Gellin
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1956
"Mielenhäiriö, akuutti tai krooninen sairaus, joka on diagnosoitu ei tarkoita sitä että ihminen on valmis ampumaan muita. Toisaalta useimmat ampujat maailmalla ovat olleet ns. terveiden kirjoissa. Jos aseenkanto-oikeutta rajoitettaisiin todetun sairauden
perusteella niin miten kuitenkin estettäisiin harkitussa vahingoittamistarkoituksessa aseen hankinta ja sen käyttö jostakin, Suomen kyseiset ampumiset ovat olleet erittäin traagisia mutta aseen omistajuuskysymyksellä ei ratkaista sitä mahdollisuutta että tapahtuma toistuisi muualla - siihen on paljon muita keinoja. Jos Suomessa ei olisi yhtään asetta niin sen saa tuotua ulkomailta tilanteessa jossa suunnitelmallisesti halutaan vahingoittaa ihmisiä. USA on tosin esimerkki siitä, että runsas aseiden määrä johtaa luonnollisesti useammin aseen käyttöön ihmistä kohtaan. Tässä suhteessa emme ole verrattavissa toisiimme."
http://www.vihreatehdokkaat.fi/jens.gellin/

+
Oskar Elmgren
Puolue: Piraattipuolue (Pir)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1978
"Kansalla täytyy olla oikeus laillisesti puolustautua niitä vastaan jotka käyttävät laittomasti aseita. Hyvin suuren käytännönkokemusten pohjalta pystyy lisäksi sanomaan hyvinvarmasti ettei tällainen muutos lisäsi aseiden avulla aiheutettuja
kuolemia."
http://oskarelmgren.fi/

+
Johannes Nieminen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1980
"Sveitsissä rynnäkkökiväärit ovat kansalaisten kaapeissa. Meillä vouhotetaan ja vouhotetaan. Sveitsissä ei ole ongelmia, eikä olisi täälläkään ilman tiettyjä ideologioita edistäviä hysteerikkoja."
http://www.nieminen.info/

+
Martti Munne
Puolue: Muutos 2011 (M11)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1981
"Vanha laki oli hyvä. Takaisin siihen."

+
Heikki Tala
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1939
"Eivät käsiaseet kuulu siviileille - eikä edes rosmoille."
http://www.simplesite.com/Tala

-
Pekka Tuuri
Puolue: Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1990
"On aika oudosti muotoiltu kyssäri. Sampo on varmaan joku spesialisti. Tuntuu oudolta, että jotkut rakastavat aseita niin paljon, että niiden vieressä on pakko nukkua. Ei asetta kuitenkaan tule remmillä ja munalukolla ranteeseen laittaa kun on metsällä."
http://www.pekkatuuri.com/

-
Christel Liljeström
Puolue: Ruotsalainen kansanpuolue (RKP)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1960
"Nykyinen uudistettu lainsäädäntö osoittakoot ensin jos on riittävä."
http://www.liljestrom.nu/

-
Maria Rajakari
Puolue: Suomen Kristillisdemokraatit (KD)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1979
"Aseenkantoon ja -omistajuuteen liittyviä rajoituksia tulisi mielestäni höllentää, muttei merkittävästi.

Olen sitä mieltä, että metsästyksen harrastamista tulee tukea ja mielestäni se on erittäin ekologista ja ympäristöystävällistä silläkin perusteella, että riista, jota saadaan saaliiksi, on elänyt koko ikänsä nk. vapaudessa ja käyttänyt ravinnokseen luonnon
ravintoa, joka ei ole keneltäkään pois. Sitä voitaisiinkin kutsua nk. "vapaan eläimen lihaksi."

Lisäksi on huomioitavaa, että Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä äänesti ansiokkaasti metsästäjien sekä ammunnanharrastajien kannalta aselakiehdotusta vastaan. Tämä kertokoon jotain siitä, miten paljon Kristillisdemokraatit antavat
arvoa tälle mielestäni erittäin ekologiselle harrastukselle."
http://www.maria.rajakari.palvelee.fi/

+
Karri Ollila
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1970
"Metsästysaseen hankkiminen tulee tehdä helpommaksi."
http://www.karriollila.fi/

-
Pasi Salonen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1970
"Koska en itse omista aseita, katson asiaa lähinnä reserviläisen näkökulmasta. Reserviläisliiton kanta on, että lain kanssa pystyy elämään, mutta ymmärrän lain hankaloittavan harrastusta. Itse en olisi äänestänyt uuden lain puolesta. Etenkin lääkäreiden vastuun lisääminen lupia haettaessa mietityttää. Tragedioiden ehkäisemisen
kannalta lakimuutokset vaikuttavat melko kosmeettisilta. Kaiken kaikkiaan tiukemmalla aselailla tuskin täysin estetään viime aikojen kaltaisia surullisia tapahtumia.

Aktiivireserviläisenä pidän ampumataidon ylläpitävää harjoittelua kannatettavana, vaikka henkilö ei varsinaisesti maanpuolustusta harrastaisikaan."

+
Teemu Lahtinen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1978
"Uusi aselaki saisi jäädä vahvistamatta. Ei vanhakaan laki moitteeton ollut, mutta tämä uusi on suorastaan huono. Aselakia pitäisi uudistaa siten, että lupapolitiikassa huomio kiinnitetään henkilöön eikä aseeseen esimerkiksi ajokorttia ja autonrekisteröintiä mallina pitäen.

Mielestäni aseiden yksityisomistus on vapaan yhteiskunnan perusedellytys."
http://www.teemulahtinen.fi/

+
Riikka Slunga-Poutsalo
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1972
"Toivon, että istuva presidentti ”kuuntelee perussuomalaisia kuten jossain haastattelussa kehotti muita puolueita tekemään ja jättää allekirjoittamatta lain. Jo pelkästään perusteet lähteä muuttamaan aselakia surullisten kouluampumisvälikohtausten takia on oireiden hoitamista ja oikeiden syiden peittelyä. Jos samalla aktiivisuudella olisi puututtu nuorten masennukseen, mielenterveyshäiriöihin, erityisopetukseen jne. siitä olisi kaikille hyötyä. Ihminen saa pahojaan aikaiseksi vaikka kivellä, jos asetta ei ole tarjolla.

Ampuma-aseiden yksityisomistus? Miksi ihminen ei saisi omistaa asetta? Saanhan omistaa auton, moottorisahan, kirveen ja toistaiseksi tupakkaakin. Kaikki nämä ovat väärin käytettynä vaarallisia."

+
Elina Laavi
Puolue: Kansallinen Kokoomus

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1982
"On yksiselitteisen tärkeää, ettei käsiaseita tai muitakaan päädy vääriin käsiin. Kokoomus lievensi suunniteltua aselakia järkevämmäksi. Isoin ongelma ihmisten turvallisuuden kannalta on laittomat aseet, joiden käyttöön laki ei käytännössä ulotu.
Haluaisin kuulla tehokkaita tapoja kerätä laittomia aseita pois.

Olen lähinnä seurannut keskustelua metsästyksen ja kouluampumistapausten kautta, sillä toimin myös koululautakunnan puheenjohtajana ikävien tapahtumien aikaan. Lähipiirin lääkärit ovat viestittäneet, että on lääkärille mahdotonta tehdä puolessa
tunnissa mielenterveydestä sellaista selvitystä, johon normaalisti menee useampi kuukausi, jotta tietää hakijan taipumuksen väärinkäytöksiin. Tätä lääkärin lausuntoa nyt vaaditaan. Tuntuu siltä, että kansalaiset kaipasivat lisää turvallisuutta ja
kokoomuslainen ministeri Anne Holmlund pyrki löytämään ratkaisun, joka olisi järkevä, mutta ennaltaehkäisisi tulevia väärinkäytöksiä.

Suomalainen metsästysharrastus on uniikkia kansainvälisesti. Metsästysharrastusmahdollisuudet pitää turvata. Haluaisin löytää lisää naisia ja nuoria mukaan, koska kyseessä on myös erinomainen tapa suojella luontoa.

Käsiaseet kotona. Minulla on yksi kaveri, joka lobbaa kovasti sen puolesta, että käsiaseita saisi pitää kotona. Rehellisesti sanottuna, mulla ei ole vahvaa kantaa tähän eli muodostan edelleen kantaani tähän."

-
Outi Mäkelä
Puolue: Kansallinen Kokoomus

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1975
"Laki muuttui valiokuntakäsittelyssä siedettäväksi kompromissiksi. Moni keskeinen ongelmakohta saatiin poistettua, kiitos eri tahojen aktiivisuuden.

Aseet eivät ole ongelma asianmukaisesti käsiteltyinä ja säilytettyinä.

Harmillista on, että lait ovat tyypillisesti siedettäviä kompromisseja. Harvoin mikään laki vastaa kaikkia niihin kohdistuvia odotuksia. Tärkeää oli mielestäni, että lakiin saatiin lausuma, jolla ampumarataverkosto saadaan vastaamaan nykyistä paremmin harrastajien tarpeisiin."
http://www.outimakela.com/

-
Johannes Hirvaskoski
Puolue: Suomen Keskusta

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi:
"Mielipiteeni ammunnanharrastuksesta on neutraali. En vastusta enkä kannata. Kuuluu asiallisten ihmisten harrastuksiin. Mielipiteeni metsästyksestä on selvästi positiivisella puolella. Se on luonnollinen osa suomalaista eräkulttuuria. Itse olen
innokas kalastuksen harrastaja. Viime aikoina ei aikaa ole riittänyt.

Käsiaseista: Jokelan jälkeen kaveri tuiskahti että pennuilta pitäisi ottaa aseet pois. - Hän taisi muotoilla siinä ihan oikean linjan. Käsiaseiden hallussapito edellyttää erityistä vastuullisuutta ja sitä ei voida lupien määräaikaisuudella tai lääkärin mielikuvaperusteisella haastattelulla selvittää. Sen sijaan voidaan kaavamaisesti ratkaista asia laittamalla käsiaseille korkea ikäraja, esimerkiksi 25 vuotta. Myös
ampumaratasäilytystä voisi harkita - niissä paikoissa joissa vartiointi on riittävää. Korpiradoilla ei tietenkään -lopputuloksena kaupunkilaisilla olisi (tässäkin) hieman parempi tilanne, mutta sen voin hyväksyä. Olen myös miettinyt käsiaseiden
tai puoliautomaattiaseiden täyskieltoa, mutta se ei liene oikea ratkaisu.

Holmlundin lainuudistus on epäonnistunut erityisesti siinä että se tuo näennäisiä keinoja, jotka eivät ratkaise ongelmaa. On uskallettava ratkaista asia - kaavamaisesti kieltämättä - tai sitten ei."
http://www.johanneshirvaskoski.fi/

-
Tapio Laakso
Puolue: Sosiaalidemokraatit (SDP)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1964
"Uusi aselaki on liian tiukka ja haittaa ammuntaharrastajia. Ampuma-aseita pitää saada omistaa ja pitää hallussa."

+
Henry Vistbacka
Puolue: Piraattipuolue (Pir)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1984
"Tällä hetkellä näin, joskin koen välttämättömäksi että vähitellen opettelemme elämään maailmassa jossa ei tarttis rämpyttää liipasinta vaikka oiskin ase käessä."
http://2011.piraattivaalit.fi/henry-vistbacka/

 
Mikael Korkman
Puolue: Muutos 2011 (M11)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1964
"Mikäli minä saisin päättää uusi ase-laki kumottaisiin heti. Ase harrastusta tulisi tukea eikä rajoittaa kuten nyt, on väärin syyllistää ja rajoittaa ampuma ase harrastusta kuten nyt pyritään."
http://www.korkman.fi/

+
Marjukka Kaakkola
Puolue: Muutos 2011 (M11)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1962
"Uutta aselakia ei olisi tarvittu, vanha olisi riittänyt ja käytäntöjä olisi voinut vain vähän tiukentaa. Jos jotain toimenpiteitä olisi pitänyt esim. Kauhajoen jälkeen tehdä, niin se olisi ollut mielenterveyspalveluiden saatavuuden lisääminen. Ampuma-aseiden yksityisomistus on minusta se on normaali osa yhteiskuntaamme, metsästäjät, reserviläiset ja ampuma- ja aseharrastajat ovat perinteisesti hoitaneet hyvin asiansa."
http://www.marjukkakaakkola.com/

+
Hagi Mustafe
Puolue: Suomen Keskusta (Kesk.)
Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1982
"Mihin ihminen tarvitsee kotonaan sellaisella välineellä jolla voi tappaa toisen? Eikös maailma ole jo nähnyt tarpeeksi pelottavia välineitä"
http://www.mustafehagi.com/

-
Timo Soini
Puolue: Perussuomalaiset (PS)
Vaalipiiri: Uusimaa
Syntymävuosi: 1962
"Aselaki olisi ollut hyvä entisessä muodossaan."
http://timosoini.fi/

+
Tuija Brax
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)
Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1965
"Käsiaseiden säilyttäminen kotona tulisi kieltää
Kysymyksessä on ehkä epähuomiossa mainittu kaikki käsiaseet, vaikka mm. Kauhajoen onnettomuustutkintalautakunta ehdotti nimen omaan tulivoimaisten käsiaseiden kieltämistä."

-
Anniina Kostilainen
Puolue: Vihreä liitto (Vihr.)

Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi:
"Pitää muistaa, että kaikki käsiaseiden omistajat eivät ole väkivaltaisia hulluja."
http://www.anniinakostilainen.fi/

+
Jyrki Katainen
Puolue: Kansallinen Kokoomus (Kok.)
Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi: 1971
"Laillisten aseiden osalta aselainsäädäntö on nyt aiempaa parempi, mutta sitä on vielä tarpeen kehittää mm. rekisterien ja ampumaratoja koskevien säännösten osalta. Suurin ongelma ovat tietysti laittomat aseet."
http://www.jyrkikatainen.fi

-
Elina Lepomäki
Puolue: Kansallinen Kokoomus (Kok.)
Vaalipiiri: Uudenmaan
Syntymävuosi:
"Ampuma-aselain uudistus koskettaa suoraan 700.000 ampuma-aseiden luvanhaltijaa ja välillisesti useita eri intressipiirejä. Kun mukaan lasketaan rinnakkaisluvat, sekä ilma-aseet, on harrastajia yli miljoona. (lähde: aselaki.info)

Kyllä vapaassa maassa pitää olla oikeus omistaa ase ja harrastaa ampumaurheilua tai metsästystä. Lupien kiristäminen johtaa vain luvattomien aseiden määrän kasvuun.

Hallituksen esitys uudeksi aselaiksi on asiantuntijoiden mukaan osin perustuslain vastainen.

Aselain tiukennuksissa on ikävä kyllä tapahtumassa sama ilmiö kuin keskustelussa ylinopeuksista. Kun joku kaahaa 200kmh humalassa pöpelikköön tai karauttaa veneellä umpikännissä sillanpieleen, aletaan vaatia moottoriteiden nopeuksien alentamista 80 kilometriin tunnissa tai nollapromillerajaa vesille. Ikään kuin nuo tiukennukset vaikuttaisivat säännöistä täysin piittaamattomien käyttäytymiseen millään tavalla. Sama pätee aselakiasiassa. Muutaman sinänsä ikävän tapauksen ei tulisi vaikuttaa tavallisten kunnollisten kansalaisten ampumaharrastukseen tai aseenkantolupaan.

Näiden kieltojen sijaan olisi keskityttävä todellisten riskikäyttäytyjien seulontaan. Esim. tuomio väkivalta- tai omaisuusrikoksesta tulisi johtaa henkilön kaikkien aseenkantolupien eväämiseen tai peruuttamiseen. Sama koskisi esim. huumausainerikoksista kiinni jääneitä tai mielenterveydellisistä häiriöistä kärsiviä.

Asepalveluksesta uhkaavan käyttäytymisen takia vapautetulle myönnetään lupia jopa järeisiin käsiaseisiin. Näissä tapauksissa viranomaisten tiedonvälitystä tulisi oleellisesti parantaa ja lupien eväämistä ja peruuttamista selkeästi tiukentaa."
http://elinalepomaki.fi/
+
 
 

aselaki-info

 Lue tuoreimmat kirjoitukset ja  uutiset aselaki-blogista

aselakiblogspot

 

Käyttöehdot-Copyright©

Sivustoa koskevat kommentit ja huomautukset: p o s t i @ a s e l a k i . i n f o