Eduskuntavaalit 2011
Oulun vaalipiiri

Vaalipiirit:
kartta
01 Helsingin
02 Uudenmaan
03 Varsinais-Suomen
04 Satakunnan
05 Ahvenanmaan maakunnan
06 Hämeen
07 Pirkanmaan
08 Kymen
09 Etelä-Savon
10 Pohjois-Savon
11 Pohjois-Karjalan
12 Vaasan
13 Keski-Suomen
14 Oulun
15 Lapin

 

 

Tilastot:

Luvallisia ampuma-aseita Oulun vaalipiirissä: 197852 kpl ja luvanhaltijoita 84082 kpl

 

Vaili-Kaarina Jämsä-Uusitalo
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Oulu
Syntymävuosi: 1958
"Aseella ampuminen voi olla harrastus ja metsästäminen on myös luonnossa liikkumista."
http://www.vailikjamsa.fi/

+
Aimo Remes
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Oulu
Syntymävuosi: 1942
"Nyt on menty hullutuksiin ja ihmisten turhaan orjuuttamiseen"
http://www.perussuomalaiset.fi/eduskuntavaalit2011/oulunvaalipiiri/remesaimo

+
Lauri Oikarinen
Puolue: Vapauspuolue - Suomen tulevaisuus (VP)

Vaalipiiri: Oulu
Syntymävuosi: 1978
"Koulukiusaaminen on syynä koulusurmiin! Pistäkää koulukiusaaminen kuriin ja antakaa rehellisten kansalaisten harrastaa!"
http://laurioikarinen.com/

+
Marko Hoikkaniemi
Puolue: Suomen Kristillisdemokraatit (KD)

Vaalipiiri: Oulu
Syntymävuosi: 1971
"Viranomaisten yhteistyö asiassa pitää olla saumatonta. Normaalien kunnollisten metsästäjien syyllistäminen on aivan turhaa. Tätä mieltä olen itse metsästäjänä."
http://www.markohoikkaniemi.fi/

+
Daisy Öster
Puolue: Suomen Kristillisdemokraatit (KD)

Vaalipiiri: Oulu
Syntymävuosi: 1976
"Esimerkiksi Englannissa tehtiin joitain kymmeniä vuosia sitten kovia tiukennuksia, sillä seurauksella, että aseiden tilalle tuli veitset! Niillä tehtyjä henkirikoksia on huomattavasti vaikeampi jäljittää ja niiden kantamista on myös huomattavasti vaikeampi rajoittaa kuin aseiden!

+
Olli Immonen
Puolue: Perussuomalaiset (PS)

Vaalipiiri: Oulun
Syntymävuosi:
"Olen ehkä siitä poikkeuksellinen ampuma-aseiden yksityisomistusoikeuden ja aseharrastuksen puolustaja, etten itse harrasta aktiivisesti ammuntaa (kukaan ei voi ainakaan syyttää minulla olevan oma lehmä ojassa). Olen kuitenkin kulkenut pienestä
pitäen noin vuosikymmenen ajan isäni mukana metsästämässä, joten tiedän hyvin, mistä hommassa on kyse. Metsästys on paitsi hieno tapa saada tuoretta ruokaa pöytään, se on myös erittäin hyvä liikuntamuoto. Itse viihdyn luonnossa patikoimassa ja kalastamassa.

Metsästyksen lisäksi kannatan myös muita ammunnan muotoja.
Mielestäni on hienoa, että ihmiset löytävät itselleen mielekästä tekemistä. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että nykypäättäjät haluavat lainsäädännön keinoin vaikeuttaa
aseharrastusta ja mahdollisesti jopa jatkossa kieltää ammunnan ja aseiden yksityisomistuksen kokonaan. Päätöstä aselain tiukentamisesta on perusteltu Jokelan ja Kauhajoen koulusurmilla. Perustelut lain tiukennuksille ja valtion valvonnan lisäämiselle
ovat puutteelliset. Se, että kaksi mielenterveysongelmaista henkilöä on käyttänyt asetta väärin, ei ole mikään peruste kieltää aseenomistusta ja aseharrastusta kaikilta. Samalla logiikalla voitaisiin kieltää myös puukot, veitset ja kirveet, koska myös niillä on saatu paljon tuhoa aikaan.

Uusi aselaki on asiantuntijatahojen mukaan epäonnistunut. Se on hätäisesti laadittu ja pahasti keskeneräinen. Kaikki asiantuntijatahot tyrmäsivät lakiesityksen, mutta virkamiehet ja valtapuolueet eivät siitä piitanneet. Aselain ensimmäinen vaihe runnottiin läpi intressipiirejä kuulematta, ja lain toinen vaihe, jossa otetaan tarkasteluun olemassa olevat hallussapitoluvat, tulee eduskunnan käsittelyyn seuraavan vaalikauden aikana.

Näenkin nyt tärkeänä, että eduskuntaan saadaan kevään eduskuntavaalien jälkeen mahdollisimman monta sellaista kansanedustajaa, jolla on uskallusta ja halua vastustaa aselain tiukennuksia ja jotka eivät taivu vanhojen valtapuolueiden ryhmäkurin edessä.

Henkilökohtaisesti en hyväksy valtion lisääntyviä määräyksiä, kieltoja, kontrollia ja holhousta. Sen sijaan kannatan kansalaisille enemmän vapautta ja vastuuta omasta elämästään.

Mikäli minut valitaan eduskuntaan, tulen äänestämään sellaisia aselakiesityksiä vastaan, joilla heikennetään ampuma-aseiden yksityisomistusoikeutta ja aseharrastajien asemaa."
http://www.olliimmonen.net/

+
Sirkku Kianto
Puolue: Kristillisdemokraatit (KD)

Vaalipiiri: Oulun
Syntymävuosi: 1965
"Pidän metsästystä ja ampumaurheilua hienoina harrastuksina ja ymmärrän nimenomaan metsästyksen hienouden ja perimmäisen tarkoituksen. Olen joskus muinoin kyllä harrastanut ilma-ase-ammuntaa Oulussa.

Aseen hankinnassa seuraa kylkiäisenä aina myös riski aseen rikollisluonteiseen käyttöön. Vapaampi hankintaoikeus ei lisää tai tuo mukanaan takuuvarmaa vastuuta ja mielenhallintaa. Rajoitetumpi aseenhankinta puolestaan vaikuttaa niin asenteisiin kuin ilmapiiriin mutta myös konkretisoi niiden käytön. En silti kannata seuraavaan eduskuntaan tulevaa uutta aselakiesitystä, jolla painettiin paniikkinappulaa. Paniikki taas sai alkunsa Kauhajoen koulusurmista, joka sinänsä on ymmärrettävää.

Jos aikoo omistaa aseen, tuon helppokäyttöisen vekottimen, jolla on niin kätevää ja tehokasta lopettaa jonkun tai jonkin elämä, on tietenkin oltava selkeä peruste sen omistamiseen. Uudessa lakiesityksessä perusteiden esittäminen ja esitysten oikeaksi
todistaminen saa kuitenkin mopon keulimaan. Järjettömin esitys on lääkäreiden velvollisuus antaa ilmi potilas, joka voisi olla potentiaalinen tappaja. Samoin Riistanhoitoyhdistyksiltä vaadittava todistus siitä, että metsästysasetta halajavalla on
päänupissa palikat kohdallaan. Tässä vaiheessa mopo lähtisi käsistä.

Nuorten metsästysmahdollisuus on tietenkin säilytettävä. Metsästysaseen hankkimisluvan alaikäraja aiotaan nostaa 18 vuoteen, mutta 15 vuotta täyttänyt voisi edelleen hankkia rinnakkaisluvan huoltajan omistamaan aseeseen. Tilastojen mukaan
rinnakkaislupia on alle 18-vuotiailla muutenkin enemmän kuin hallussapitolupia. Tässä ei liene suurin ongelma.

Urheiluampujien osalta käsiaseluvan saamisen ehdoksi suunniteltiin vähintään kaksi vuotta kestänyttä aktiivista harrastusta ampumaseuran jäsenenä. Luvan hakijalta edellytettäisiin myös seuran ampuma-asekouluttajan antamaa todistusta harrastuksestaan. Reilu peli.
 
Miksi urheiluampujaa on pidetty luotettavampana kuin luolakoirametsästystä harrastavaa, joka käsiasetta hankkiessaan on jo nyt joutunut perustelemaan harrastuksensa aktiivisuutta ja olemusta niin saalistodisteilla kuin muiden antamilla
lausunnoilla? Vaikka metsästysaseen hankkiminen ei periaatteessa ole vaatinut metsästysseuran jäsenyyttä, käytännössä kyllä. Velvoite kuulua ampuma- tai metsästysseuraan rikkoo yhdistymisenvapautta ja siis perustuslakia. Siksi lakiesitys
päätettiin tältä osin hylätä. Mielestäni yksilön vapaus kuulua tai  olla kuulumatta johonkin yhdistykseen on aseenhankintaan liittyen yliarvostettua.

Aseen omistamisen pitää säilyttää tietynlainen status. Sen voi ansaita edelleen sillä, että näkee vaivaa harrastuksensa eteen, kunnioittaa siihen liittyvää valvontaa ja hyväksyy säännöt ja velvoitteet.

Ymmärrän siis esim. kansalaisten mahdollisen halun esim. kiristää hankkimislupia. Minusta metsästyksessä ollaan kuitenkin jo siinä pisteessä aseenhankinnan suhteen, että sitä ei saisi enää yhtään kiristää, ei enempää nuorten osalta. Kyllä me kaikki tiedämme kuinka tärkeä asia heidän kohdallaan on. Jos se on ollut hankalaa
nuorten metsästysharrastuksen aloittaminen ja esim. hirviporukoihin, maksaa jäsenmaksuja ym., ei sitä siis enempää tarvitse hankaloittaa. Mutta kuten käsiaseiden kohdalla, pidän hyvänä ajatuksena sitä seuraan kuulumisen pakkoa, kuten tuossa
aiemmassa mielipiteessä myös ilmaisen.

On turha irvailla esim. että puukko, veitsi ja kämmenet ovat yhtä  helpot surmaamiseen tarvittavat, oivat ja helpot esineet. Ase on ase, ja se herättää erilaisia tuntemuksia. Saman tien voisi siis kuvitella, että koska puukko on melkein yhtä helppo tappovehje, saisimme kuka tahansa siis pitää käsiasetta haarukoiden ja lusikoiden joukossa tai takataskussa."
http://www.sirkkukianto.com/

-
Henri Heikkinen
Puolue: Kansallinen Kokoomus

Vaalipiiri: Oulun
Syntymävuosi: 1985
"Mielestäni täysvaltaisella, täyspäisellä ja nuhteettomalla kansalaisella tulisi olla oikeus halutessaan omistaa ase. Puolustan sitä että uusi aselaki on huono, koska kyseessä on menossa mielestäni perustavanlaatuisten oikeuksien järjestelmällinen polkeminen. Minua ärsyttää harrastajien vastainen epä-älyllisyys, jolle ei ole mitään muuta motiivia kuin aiheeton pelko ja kiusanteko. Olen osallistunut aktiivisesti
keskusteluun ja ottanut aiheeseen kantaa myös mediassa."
http://www.heikkinen.hk/

+
Merja Kyllönen
Puolue: Vasemmistoliitto (Vas.)

Vaalipiiri: Oulun
Syntymävuosi:
"Aseisiin on järkiperäinen ja suvaitseva suhtautumismalli. Aselainsäädännön uudistusta pidin järjettömyyden huippuna - itse ongelmiin ei edes haluttu etsiä ratkaisuja.

Vastauspatterissa ei oikeastaan ollut sellaista vaihtoehtoa, jonka olisin valinnut, koska aselain uudistaminen tehtiin sellaisella taustalla ja ilmapiirissä, joka ei turvannut asiallista valmistelua, jolla olisi turvatta kaikkien kansalaisten oikeudet. Kouluampumisia ei nimittäin estetä aselakeja kiristämällä, vaan ongelmat ovat merkittävästi suurempia ja syvemmällä ja nyt koko ongelma haudattiin aselain uudistamisen alle."
http://www.runoratsu.fi/

+
Kari Nikulainen
Puolue: Sosiaalidemokraatit (SDP)

Vaalipiiri: Oulun
Syntymävuosi:1946
"Uusi aselaki on keskeneräinen, ja ristiriitainen sekä perustuslain vastainen puuttuessaan yhdistymisvapauteen ja kansalaisten yksityisyyteen ja kotirauhaan. Komitean puheenjohtaja Pekka Sauri on hyvä psykologi, mutta ei välttämättä paras asealantuntija. Voimassa oleva aselaki on riittävän hyvä, aselakia voidaan kehittää, mutta ei kiristää. ps. Helsingin lumisota onnistui hyvin.

Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus kantaa asetta ja omistaa niitä, poisluettuna mielisairaat ja rikolliset."
http://oulu.sdp.fi/eduskuntavaalit-2011/kari-nikulainen

+
Paavo Heinonen, numero 59
Puolue: Vasemmistoliitto (Vas.)

Vaalipiiri: Oulu
Syntymävuosi: 1978
"Käsiaseille jyrkkä ei, kilpa- ja metsästysaseille kyllä."
-
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  
 
 

aselaki-info

 Lue tuoreimmat kirjoitukset ja  uutiset aselaki-blogista

aselakiblogspot

 

Käyttöehdot-Copyright©

Sivustoa koskevat kommentit ja huomautukset: p o s t i @ a s e l a k i . i n f o