EU-vaalit 2014
Vihreä liitto


Vihreä liitto r.p., ruotsiksi Gröna förbundet r.p., saameksi Ruona lihttu r.b.
Rekisteröity 9.8.1988.
Osoite: Fredrikinkatu 33 A, 3. krs., 00120 Helsinki
Puh. (09) 5860 4160 Fax (09) 5860 4161
vihreat@vihreat.fi
http://www.vihreat.fi/
http://www.vihreat.fi/eurovaalit


Ehdokkaiden mielipiteitä ja julkilausumia

Touko Aalto

"Käsiaseiden säilyttäminen kotona pitäisi kieltää."

- http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/keski-suomi/vihreat/aalto_touko/
-

Outi Alanko-Kahiluoto

"Käsiaseiden säilyttäminen kotona pitäisi kieltää.

On mahdotonta ajatella, että joukkosurmat saataisiin estettyä yksin lääkärintarkastuksilla tai poliisikuulusteluilla. Eivätkä ihmiset tarvitse koteihin omia käsiaseita. Pienasepolitiikkaa tulee kiristää, ei vain Suomessa vaan kaikkialla maailmassa. Varastetut ja vääriin käsiin joutuneet aseet aiheuttavat vuosittaain lukemattomia turhia kuolemia. Myös ns. Kauhajoen työryhmä suositteli puoliautomaattiaseiden kieltämistä. "
- http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/helsinki/vihreat/alanko-kahiluoto_outi/
-

Harri Auvinen

- http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/pohjois-savo/vihreat/auvinen_harri/
 

Anne Bland


"Vaikka Suomessa on suuri määrä aseita, ovat harrastajat ja metsästäjät olleet aina aseenkäytössä vastuullisia. Joukkomurhat kielivät suomalaisesta kiusaamiskulttuurista enemmän kuin mistään muusta, jossa masentunut ihminen jätetään yksin.

Täytyy myöntää, etten ole kovasti ehtinyt perehtymään uuteen aselakiin, mutta se vähäinen aika, kun olemme metsästäjissä olleet, tiedän, että metsästäjät ovat hyvin vastuullista porukkaa ja opettavat nuoret polvet hyvin.

Jenkkityyliä vastustan. Mutta metsästäjillä ja virallisesti ampumista harrastavilla tulee olla tietenkin luvat kunnossa ja lukolliset kaapit jne."

"Tämä aselainmuutos oli kuitenkin sikäli ikävää, että nuorten metsästys- ja aseharrastus tulee tästä kärsimään, joten siltä osin sitä voisi lieventää. Kouluampumiset olivat toki nuorten tekemiä, mutta ei koko ikäluokkaa tulisi tästä syyttää. Metsästysseurojen tarkat ohjeistukset ovat olleet hyviä."
+ http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/satakunta/vihreat/bland_anne/
+

Tarja Cronberg
- Rauhanliitto, jne. aseharrastuksien vastustajat
- http://www.vihreat.fi/node/3093

-

Satu Haapanen
- Kannattaa käsiasekieltoja
-http://aselaki.blogspot.fi/2011/04/uudet-kansanedustajat-ja-aselaki.html
-
Heidi Hautala -
Hanna Holopainen  
Saara Ilvessalo

"Pidän uutta aselakia melko onnistuneena kokonaisuutena, joka lisää turvallisuutta ja tiukentaa erityisesti nuorten aseiden hallussapitoa. Vielä jää ratkaistavaksi, miten laittomien aseiden hallussapitoon voidaan puuttua paremmin. Paheksun myös sitä, että kouluammuskeluiden jälkeen huomio kiinnitettiin aselakiin, kun olisi pitänyt parantaa nuorten mielenterveydenhoitoa ja panostaa ongelmien ennaltaehkäisyyn.

Suomessa on eräiden tutkimusten mukaan yli 670 000 aseluvan haltijaa ja noin 1,6 miljoonaa rekisteröityä asetta. Mielestäni Suomessa on liikaa aseita – Niin luvallisia kuin luvattomia. Vain aktiivisesti metsästystä, ampumaurheilua tai aseiden keräilyä
harrastavilla lainkuuliaisilla aikuisilla pitää olla oikeus aseen hallussapitoon. En näe mitään syytä siihen, miksi muilla ihmisillä tulisi olla ase."
-
Jyrki Kasvi

- http://jyrkikasvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/39580-raiskintaa-ja-raiskijoita
 

Sirpa Kauppinen

"Käsiaseiden säilyttäminen kotona pitäisi kieltää.
Tällä hetkellä Suomen asekanta on varsin korkea. Aserekisterin mukaan ampuma-aseita on maassamme yhteensä noin 1,6 miljoonaa. Näistä käsiaseita on noin 250 000. Ruotsissa käsiaseiden määrä on noin 140 000 - 150 000. Aseiden kokonaismäärä on naapurissa kuitenkin huomattavasti suurempi. Eduskunnan vuonna 2010 hyväksymässä ampuma-aselain uudistuksessa rajoitetaan käsiaseiden saatavuutta. Tavoitteena on ennen kaikkea lisätä turvallisuutta ja saada aseet pois vääristä käsistä. Tätä päämäärää on helppo kannattaa. Mielipiteet oikeista keinoista päämäärän saavuttamiseksi sen sijaan vaihtelevat. Hyvin harvat tarvitsevat käsiaseita - metsästys tai riistanhoito tapahtuu yleensä toisenlaisilla aseilla."

- http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/uusimaa/vihreat/kauppinen_siru/
-

Otso Kivekäs

- http://otsokivekas.fi/tag/aseet/


-
Tuuli Kousa

"Käsiaseiden säilyttäminen kotona pitäisi kieltää."

- http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/helsinki/vihreat/kousa_tuuli/
-
Maria Ohisalo
 
Anni Sinnemäki

"Käsiaseiden säilyttäminen kotona pitäisi kieltää."
- http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/helsinki/vihreat/sinnemaki_anni/

"Käsiaseet vain ampumaradoilla. Se ainakin selkeyttäisi tilannetta ja poistaisi sen, että luvan myöntäminen perustuu yhden poliisin haastatteluun. On hyvä käydä läpi luvan myöntämisen kriteerit, ohjeissa on tiukentamisen varaa. Ja EU:kin puuttuu ikärajoihin. "
- http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288335523216.html

-

Johanna Sumuvuori

"Vähimmäistavoitteena tulee olla, että käsiaseiden säilytys kotona kielletään. Käsiaseet olisi säilytettävä asianmukaisesti lukittuna ampumaradoilla tai muissa turvallisissa paikoissa, kuten poliisin tiloissa. Vihreät ovat esittäneet, että aselupia tulisi myöntää ainoastaan ampuma-urheiluun soveltuville käsiaseille."

"Käsiaseet pitäisi kieltää kokonaan."
- http://www.vaalikone.fi/eduskuntavaalit2011/ehdokkaat/helsinki/vihreat/sumuvuori_johanna/

-

Oras Tynkkynen

"Aselakia on tarpeen kiristää myös ensi hallituskaudella. Vaarallisimmat asetyypit, jotka eivät ole välttämättömiä yleisimmissä ampuma-urheilulajeissa tai metsästyksessä, tulee kieltää kokonaan."
- http://www.aselaki.info/vaalit2011/07_pirkanmaan.html
-
Antero Vartia

 
Ozan Ynar
 

 

  sivun alkuun
 
 

aselaki-info

 Lue tuoreimmat kirjoitukset ja  uutiset aselaki-blogista

aselakiblogspot

 

Käyttöehdot-Copyright©

Sivustoa koskevat kommentit ja huomautukset: p o s t i @ a s e l a k i . i n f o